Optionale Studenți
Facultatea de Stiinte Exacte - Departamentul de Informatică din Craiova

Ghidul de Utilizare

Acest site este dedicat studenților Facultății de Stiinte Exacte - Departamentul de Informatică și permite exprimarea optiunilor pentru disciplinele optionale.

Pentru a putea să vă exprimați opțiunile este necesară autentificarea în cadrul site-ului, autentificare care se realizează pe baza CNP-ului și a unei parole.

În vederea obținerii parolei fiecare student trebuie să se înregistreze. Procesul de înregistrare se realiza o singură dată și constă in doua etape:

  1. completarea unui formular de înregistrare; în urma completării acestuia veți primi un email de activare.
  2. activarea efectiva a contului facând click pe link-ul de activare primit pe email

Odată autentificat în sistem fiecare student are la dispozitie în meniul din stânga urmatoarele opțiuni:

  1. Seturi discipline - În aceasta secțiune sunt listate seturile de discipline pentru care dumnevoastră trebuie să va exprimați preferințe.
  2. Discipline alese- În aceasta secțiune sunt listate seturile de discipline pentru care v-ati exprimat deja preferințele
  3. Contul Meu- În aceasta secțiune se afisează datele personale ale dumneavostră

Exprimarea opțiunilor

Conform planurilor de studiu fiecare student este obligat își exprime preferințele pentru discipline optionale pe care dorește sa le urmeze. Disciplinele opționale sunt grupate in seturi. Din fiecare set un student este obligat să aleaga un număr minim de discipline pe care le va urma. Odată stabilite disciplinele optionale din cadrul unui set aveti datoria să promovați examenle disciplinelor alese.

Un student poate însă sa urmeze toate disciplinele din cadrul unui set cu observația că disciplinele declarate ca prime opțiuni trebuiesc promovate până la finalizarea facultății.

Deoarece pentru fiecare disciplină din cadrul unui set este alocat un număr limitat de locuri fiecare student va stabili o ordine a preferintelor pentru toate disciplinele din set similar cu exprimarea optiunilor de la admiterea în liceu. Dacă presupunem că dintr-un set de 3 discipline trebuie să alegeti două repartizarea se va face la primele două discipline la care sunt locuri în ordinea preferințelor dumneavostră. Cu alte cuvinte, este posibil ca dumneavosră să fiți repartizat la dicplinele alese ca optiunile 2 și 3 dacă nu mai sunt locuri la disciplina aleasă ca primă opțiune.

Principiul de repartizare este primul venit primul servit. Pentru exprimarea opțiunilor există un temen limită afișat la fiecare set în parte. Studenții care nu își exprimă preferințele în termen vor fi repartizati din oficiu.

Repartițiile finale se vor afișa la avizierul facultății.