Departamentul de Informatica
Facultatea de Stiinte

Departamentul de Informatica

image

Cursuri de specialitate

Studierea informaticii este provocatoare, captivanta si impune aplicarea notiunilor teoretice dobândite anterior. Cunoasterea informaticii si aplicabilitatea sa reprezinta un atu pentru integrarea garantata si rapida pe piata muncii.

Sistemul de predare este organizat în conformitate cu modelul Bologna: dupa absolvirea studiilor de Licenta în Informatica, studentii care intentioneaza sa-si continue studiile pot alege cursurile de Master în Informatica - Metode si Modele în Inteligenta Artificiala sau Advanced Techniques for Information Processing

 

 

O oferta de predare în strânsa legatura cu piata muncii

Studentii de la specializarea Informatica desfasoara, în cadrul primului ciclu de studii, un stagiu de practica la o companie de profil si încheie acest stagiu cu o lucrare de absolvire ce poate fi realizata în cotutela unei companii IT partenere. Actualmente, exista aproximativ 15 companii partenere ce includ principalii angajatori IT din Craiova si nu numai.

Unele dintre companiile cele mai calificate în domeniul IT au decis sa colaboreze activ cu Departamentul de Informatica prin participarea la mese rotunde, unde cadrele didactice si profesionisti din industrie stabilesc un dialog constructiv reducând, astfel, timpii de reactie. Companiile care au aderat la aceasta initiativa ofera consultanta de specialitate privind oferta noastra educationala, contribuie la dezvoltarea si punerea în aplicare a traseelor de formare educationala si sunt implicate activ în procesul de integrare pe piata muncii a absolventilor cu specializarea Informatica.

 

Conferinte

Domenii de Licenta si Specializari

INFORMATICA
  • Durata studiilor: 3 ani.
  • Diploma obtinuta: licenta in informatica
  • Specializari:
    • Informatica
MASTER IN INFORMATICA:
Tehnici avansate de prelucrare a informatiei (in limba engleza)
  • Durata studiilor: 2 ani.
  • Diploma obtinuta: master in informatica

Planuri de invatamant

Ciclul I - Licenta (3 ani)

Informatica:

Cicul II - Master

Informatica - Metode si Modele ale Inteligentei Artificiale

  • Anul I, promotia 2015-2017, (planul promotiei: a1, a2)
  • Anul II, promotia 2014-2016, (planul promotiei: a1, a2)

Informatica - Tehnici avansate pentru prelucrarea informatiei

  • Anul I, promotia 2016-2017, (planul promotiei: a1, a2)

Stiinta este ceea ce intelegem suficient de bine pentru a-i explica unui computer.