Departamentul de Informatica
Facultatea de Stiinte

Noutati

Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Ion VADUVA

10/11/2015 13:49:34

Departamentul de Informatica al Facultatii de Stiinte va invita marti, 17 noiembrie 2015, la ora 11:00, în Sala Albastra (sediul central, str. A. I. Cuza, nr. 13) la festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova domnului profesor univ. dr. Ion Vaduva, personalitate marcanta a informaticii si matematicilor aplicate. De-a lungul timpului, dânsul a desfasurat activitate de cercetare si/sau didactica la prestigioase institutii din tara si din strainatate: Institutul de Matematica al Academiei Române, Centrul de Statistica Matematica al Academiei Române, Universitatea din Bucuresti, GMD-Bonn (1974 si 1976), Sheffield Hallam University (1992), TH-Darmstadt (1993).

Domeniile în care d-l profesor Vaduva a desfasurat activitate stiintifica si/sau didactica sunt diverse: Statistica matematica, Statistica computationala, Simulare, Metoda Monte-Carlo, Modelare stochastica, Fiabilitate si reînnoire, Fiabilitatea programelor, Sisteme inteligente bazate pe cunostinte incerte si imprecise, Sisteme informatice pentru management, Modelare Fuzzy, Decizii multi atribut, Statistica Scan. Rezultatele cercetarii s-au matrerializat prin publicarea a numeroase monografii, cursuri universitare, articole în reviste de specialitate de prestigiu din tara si din strainatate sau prin participarea la peste 40 de conferinte internationale ce au avut loc în diverse tari precum: Suedia, Marea Britanie, Germania, Austria, Cehia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Ungaria, Italia, Spania, Grecia, Franta, Belgia, Olanda, Elvetia, Slovenia, Mexic.

În anul 1977 a obtinut Premiul "Simion Stoilov" al Academiei Române. Este conducator de doctorat din anul 1971; anvergura internationala a personalitatii sale stiintifice este reliefata si de faptul ca dintre cei 62 de doctori coordona?i de dânsul, 20 sunt din alte tari, situate pe patru continente: Europa, Asia, America de Sud si America de Nord.

A fost director al Centrului de calcul al Universitatii din Bucuresti pe toata perioada existentei acestei institutii, iar din aceasta postura s-a dovedit a fi unul din pilonii pe care s-a sprijinit informatica din tara noastra înca de la începuturile dezvoltarii ei.