Departamentul de Informatica
Facultatea de Stiinte

Noutati

Desfasurarea activitatii didactice incepand cu data de 1 octombrie 2020

28/09/2020 22:20:33

Hotararea Facultatii de Stiinte, adoptata in Consiliul Facultatii din data de 25-Sep-2020, este de a desfasura activitati didactice in sistem on-line. De asemenea, toate deciziile luate la nivelul Universitatii se aplica intocmai si la nivelul facultatii.

Este necesar ca in ciuda piedicilor prezentei pandemii sa ne continuam viata si activitatea academica. Nu este o misiune usoara, dar nu este nici imposibila – Departamentul de Informatica a fost unul dintre primele departamente ale Universitatii din Craiova, care a gestionat programe de studiu in Informatica cu invatamant la distanta. Avem toate motivele sa reusim un proces educational online prin respectarea standardelor academice.

Toate cadrele didactice vor lua legatura cu studentii prin e-mail, retele de socializare sau alte mijloace on-line si isi vor organiza activitatile didactice impreuna cu acestia. Cadrele didactice au libertatea sa-si aleaga modul de interactiune cu studentii. Propuneri de organizare a procesului didactic (alegerea lor depinde de preferinta cadrului didactic si a studentilor, de tehnologia disponibila pentru fiecare si/sau de specificul activitatii):

  • Platforma educationala Google. (Tutoriale)
  • Platforma EvStud. Cadrele didactice vor incarca materialul de studiat (in intregime sau pentru o anume perioada) si vor asigura posibilitatea ca studentii sa ceara lamuriri, sa primeasca raspunsuri, de preferat intr-o maniera sincrona (prin modalitati de comunicare audio-video). In cazuri speciale se poate folosi si modul asincron (de exemplu prin e-mail).
  • Alte platforme web sau sisteme de videoconferinta. (Tutoriale)

Se recomanda ca toti studentii sa foloseasca pentru comunicare adresele de e-mail institutionale (de forma nume.prenume.cod@student.ucv.ro), adrese pe care le gasesc dupa autentificare in Evidenta Studentilor.

Pentru mai multe detalii, studentii pot accesa site-ul Departamentului de Informaticaavizierul studentilor informaticieni si pagina de Facebook a departamentului precum si site-ul Facultatii de Stiinte si al Universitatii din Craiova.

Cadrele didactice, desemnate in calitate de decani de an, pentru orientarea si tutoratul studentilor sunt:

Ciclu de studii

Anul

Semestrul

Decan de an

Licenta

I

1

Conf. univ. dr. Ruxandra STOEAN

I

2

Lect. univ. dr. Mihai STANCU

II

1

Lect. univ. dr. Claudiu-Ionut POPIRLAN

II

2

Lect. univ. dr. Mihai GABROVEANU

III

1

Conf. univ. dr. Mihaela COLHON

III

2

Conf. univ. dr. Cristina POPIRLAN

Master

I

TAPI

Conf. univ. dr. Catalin STOEAN

II

MMIA

Conf. univ. dr. Smaranda BELCIUG

Pentru probleme de secretariat, va rugam sa utilizati adresa de e-mail oficiala (office@inf.ucv.ro) sau telefonul 0251-413.728

Departamentul de Informatica are de partea sa cateva atuuri incontestabile – solidaritate, cooperare si capacitate de inovare – care ne-au permis adaptarea in situatii dificile, asa ca suntem increzatori ca vom reusi. Dorim tuturor colegilor (personal didactic, didactic auxiliar sau nedidactic) precum si studentilor nostri multa intelepciune si sanatate pentru ca aceasta tranzitie dificila spre normalitate sa se incheie cu bine.