Departamentul de Informatica
Facultatea de Stiinte
Skip Navigation LinksAcasa > Admitere > Oferta educationala

Oferta educationala

Studii universitare în Informatica

 
Cursuri de specialitate
 

Data Room - Departamentul de InformaticaStudierea informaticii este provocatoare, captivanta si impune aplicarea notiunilor teoretice dobândite anterior. Cunoasterea informaticii si aplicabilitatea sa reprezinta un atu pentru integrarea garantata si rapida pe piata muncii.

Sistemul de predare este organizat în conformitate cu modelul Bologna: dupa absolvirea studiilor de Licenta în Informatica, studentii care intentioneaza sa-si continue studiile pot alege cursurile de Master în Informatica - Metode si Modele în Inteligenta Artificiala/Tehnologii Avansate de Prelucrare a Informatiei(in limba engleza)

 
 
 
O oferta de predare în strânsa legatura cu piata muncii
 

Sala de curs a Departamentului de Informatica din CraiovaStudentii de la specializarea Informatica desfasoara, în cadrul primului ciclu de studii, un stagiu de practica la o companie de profil si încheie acest stagiu cu o lucrare de absolvire ce poate fi realizata în cotutela unei companii IT partenere. Actualmente, exista aproximativ 15 companii partenere ce includ principalii angajatori IT din Craiova si nu numai.

Unele dintre companiile cele mai calificate în domeniul IT au decis sa colaboreze activ cu Departamentul de Informatica prin participarea la mese rotunde, unde cadrele didactice si profesionisti din industrie stabilesc un dialog constructiv reducând, astfel, timpii de reactie. Companiile care au aderat la aceasta initiativa ofera consultanta de specialitate privind oferta noastra educationala, contribuie la dezvoltarea si punerea în aplicare a traseelor de formare educationala si sunt implicate activ în procesul de integrare pe piata muncii a absolventilor cu specializarea Informatica.

 
Baza materiala moderna
 

Departamentul de Informatica este pozitionat în cadrul Cladirii centrale a Universitatii din Craiova situata în str. A. I. Cuza, nr. 13, la doi pasi de Teatrul National, asezamânt de cultura binecunoscut atât la nivel national cât si international (vezi harta).

Locatia este usor accesibila cu toate mijloacele de transport public (linia de tramvai, liniile de autobuz).

Sala de curs a Departamentului de Informatica din CraiovaSalile în care se predau cursurile de specialitate în Informatica sunt confortabile si sunt situate în aceeasi cladire cu birourile cadrelor didactice, facilitând interactiunea continua dintre studenti si profesori precum si studiul individual.

Laboratoarele dedicate studiilor de baza si avansate sunt spatioase, moderne si bine organizate.

Studenti nostri au acces la Internet atât în laboratoare cât si în salile de curs pin intermediul unei solutii wireless profesionale, de ultima generatie.

Toti studentii din provincie au posibilitatea cazarii în caminele modernizate ale facultatii.

Studentii au, de asemenea, acces la o biblioteca noua ce include un numar foarte mare de carti si reviste de specialitate.

 

 

Oportunitati

 
Pentru cei care aleg sa urmeze specializarea Informatica mentionam cateva oportunitati:
 • oferta bogata de locuri de munca in comparatie cu alte specializari;
 • salarii competitive in tara comparativ cu salariul mediu actual;
 • studii recunoscute la nivel international (absolventii nostri profeseaza in diferite tari precum Anglia, Germania, Italia, SUA, Canada, Olanda, Belgia, Danemarca etc);
 • studiul unor materii cu aplicabilitate in practica.

Obiectivul central al programului de studiu il reprezinta formarea specialistilor in informatica cu acces pe piata muncii oferita de firmele de profil din tara si din strainatate.


Absolventii specializarii Informatica pot sa profeseze in urmatoarele meserii:

 • Programator;
 • Analist-programator;
 • Administrator de retea;
 • Proiectant/administrator baze de date;
 • Web Designer;
 • Specialist in tehnologia informatiei;
 • Proiectant sisteme informatice;
 • Proiectant aplicatii inteligente;
 • Cercetator la institute de cercetare informatica;
 • Profesor;
 • Administrator platforme educationale;
 • Specialist in rezolvarea cu calculatorul a unor modele matematice;


Firme la care profeseaza absolventii nostri: Microsoft, Oracle, IBM, HP, Pirelli, Hella, Siemens, Alcatel, Ford, Softwin, IQuest Technologies, Ixia, BitDefender, Caphyon etc.